lørdag 2. februar 2008

Vinsmaking

Sjekkliste for vinsmaking:
  • En korketrekker
  • Et glass pr person pr vin
  • Et smaksskjema
  • En penn pr person
  • Et glass til vann pr person
  • Et plastkrus pr person til å spytte ut vinen
  • Stor karaffel med vann eller smaløst mineralvann
  • Loff, brød, eller kjeks uten sterke smakstilsetninger
  • Hvit duk, gjerne av papir
  • Godt lys
  • Bøtte til å tømme vinrester i

Trinnene i vinsmakingen:

  • Utseende og farge
  • Sjekk at glasset er helt rent
  • Hell i til glasset er 1/4 fullt
  • Hold glasset mot en hvit bakgrunn
  • Betrakt vinen, det du ser forteller om vinens alder og hvor den kommer fra

Lukt på vinen:

  • Kjenn bouquet og aromaer (vinens nese)
  • assosier og noter

Smak på vinen:

  • Er den frisk og fruktig?
  • Er den søt eller tørr?
  • syre og tannin
  • er vinen i balanse?
  • Rull vinen rundt i munnhulen

Ingen kommentarer: