- En korketrekker
- Et glass pr person pr vin
- Et smaksskjema
- En penn pr person
- Et glass til vann pr person
- Et plastkrus pr person til å spytte ut vinen
- Stor karaffel med vann eller smaløst mineralvann
- Loff, brød, eller kjeks uten sterke smakstilsetninger
- Hvit duk, gjerne av papir
- Godt lys
- Bøtte til å tømme vinrester i
Trinnene i vinsmakingen:
- Utseende og farge
- Sjekk at glasset er helt rent
- Hell i til glasset er 1/4 fullt
- Hold glasset mot en hvit bakgrunn
- Betrakt vinen, det du ser forteller om vinens alder og hvor den kommer fra
Lukt på vinen:
- Kjenn bouquet og aromaer (vinens nese)
- assosier og noter
Smak på vinen:
- Er den frisk og fruktig?
- Er den søt eller tørr?
- syre og tannin
- er vinen i balanse?
- Rull vinen rundt i munnhulen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar