lørdag 23. oktober 2010

Fra Champagne til Cognac i 1897!


1897 er en skatt i opplevelseshuset Britannia Hotell.

I "et hull i veggen" i kjelleren åpenbarer det seg et rustikt skattkammer
av et Chambre separee - ideelt for 10-20 personer. En enkel hall leder deg til en hyggelig sittegruppe av mørke behagelige skinnstoler, med runde små bord av kirsebærtre. En avslappende og intim atmosfære preger 1897, og du kommer raskt bort fra byens kjas og mas når du har satt deg ned. Mens du nyter det du har fått servert i glasset, kan du la øynene hvile på den imponerende vinkjelleren, som bla.a innholder husets egen Cognac; Tesseron cuveé 1897. Selve Chambreet - som er en egen sal innenfor sittegruppen - er det perfekte sted for et lag som ønsker å samles i uforstyrrede, utsøkte omgivelser. Her kan man konversere fritt og samtidig nyte unike Menykomposisjoner, basert på førsteklasses råvarer, og et antall retter som man velger på forhånd, fra 3 priskategorier. Hver eneste rett - som gjerne består av flere små retter - serveres sammen med nøye utvalgt drikke - en fryd for de 5 sansene! Personalet er profesjonelt tilstede og tilgjengelig til en hver tid, uten å være påtrengde. 1897 er utsmykket med et unikt kunstverk av Psaligrafen Karen Bit Vejle.
5-retters meny 21.oktober:
#
Det hele begynner med Champagne!
Franck Bonville Grand Cru Brut Selection - som sables, nær sagt selvfølgelig!
Og jeg - jeg har funnet meg en ny Champagnefavoritt!
#
Aperitifer bestående av råmarinert ishavsrøye med pepperrot, dill og silderogn. Andeleverterrine med eplekrem og epleskum og pistasj. Tartar av kalv med posjert vaktelegg, trøffel og frittert kapers.
Disse fantastiske munfullene følges av mer Champagne,
denne gangen av -
Ayala Cuvee Rose Brut Nature; den perfekte rosa Champagne!
#
Skalldyrsuppe akkompagnert av stekt kongekrabbe og sjøkreps, råmarinert fennikel og krydderskum.
Hvitvin fra New Zealand, Crawford Sauvignon Blanc 2004, var meget harmonisk til suppen.
#
Duebryst og lår lardo ravioli med løkkrem, løkterte, løkskum og potetkreasjon.
Rødvin: Faively Mercurey 1.cru Clos des Myglands, en fabelaktig Bourgogne som matchet den møre skogsduen fra grensetraktene helt ypperlig og fløyelsmykt.
#
Ostetallerken bestående av Morbier, Munkeby, Blåmann, brioch og tomatjam, ble akkompagnert av den perfekte ostevinen¨,
Grobe Wethofener Riesling spatlese 1994. (Løp og kjøp!)
#
Pæreterrine, pæremuffins, pærekrem, pærechips, youghurtis med kanelsmak
ble fulgt av dessertvinen
Vidal-Fleury Muscat de Beaumes-de-Venise 2005 Mmmmm...
#
Vel tilbake i sittegruppen, er det tid for å runde av med
nytrukket kaffe og Cognac 1897, og et utvalg håndlaget konfekt
fra husets konditorer.
Hjørnet er et av de få stedene i Trondheim i dag,
som selger håndlagete konditorvarer. (Gavetips.)
#
Etter dette er det fristende å avslutte med et ydmykt
Amen - for et guddommelig måltid!

Ingen kommentarer: